Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Mi az
ELTŰNT GYEREKEK VONALA?

116 000

Ha bajban vagy, elszöknél, ha segítségre van szükséged...
Előhívó, vagy körzetszám nélkül, névtelenül és ingyen hívhatsz minket!!

Hívj minket, ha úgy érzed, olyan rossz már a helyzet, hogy jobb lenne egyszerűen csak elmenni! Segítünk ha szökést fontolgatsz, vagy már szökésben vagy. Együtt végiggondolhatjuk, hogy mi a számodra is elfogadható, biztonságos megoldás.
Ha bajban vagy, segítünk megszervezni, hogy segítséget kapj. Ha szeretnéd tudatni valakivel a családodból, hogy jól vagy, akkor átadjuk az üzenetedet. Üzenj haza!

Hogyan tudtok segíteni?

Amikor bajban vagy, segíthet, ha valakivel együtt átgondoljátok, hogyan lehet a helyzetet jobbá tenni. Nem fogjuk neked megmondani, hogy mit tegyél. Meghallgatunk, és együtt gondolkodunk veled azon, hogy mi lenne most neked a legjobb.

Úgy érzem, nem bírom itt tovább, el fogok szökni. Tudtok tenni értem valamit?

Igen. Ha történt valami, ami miatt most azt érzed, hogy eleged van, és inkább elmész, meghallgatunk , és együtt átgondoljuk veled a helyzetet. Ha már egy ideje rosszul érzed magad abban a családban, vagy otthonban, ahol most élsz, akkor van arra mód, hogy máshol élhess tovább. Segítünk átgondolni a lehetőségeidet, és abban is, hogy meg tudd tenni azokat a dolgokat, ami változtathat a helyzeteden.

Elmondjátok valakinek, hogy felhívtalak benneteket?

Amit nekünk elmondasz, az köztünk marad. Ha úgy érezzük, hogy veszélyben vagy, igyekszünk elérni, hogy elfogadd a segítséget, de a döntés a Tiéd! A Kék Vonal munkatársai egymással megbeszélik a hívásokat, de a Kék Vonalból csak  akkor kerül ki bármiféle információ, ha abba Te is beleegyezel vagy ha olyan súlyos veszélyhelyzetben vagy, hogy mindenképpen  egy felnőtt gyors és személyes segítségére van szükséged.

Hogyan érhetlek el titeket?

116 000 az egész országból, bármilyen vezetékes - vagy mobiltelefon hálózatból, ingyen elérhető számodra! Csak ezt a hat számjegyet kell beütnöd, vagy betárcsáznod, semmilyen előhívó nem szükséges!Írhatsz nekünk e-mailt, vagy chatelhetsz is velünk.

Kik ülnek a telefon mellett?

A Kék Vonal munkatársai olyan felnőttek, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekeket és fiatalokat meghallgassák. Elfogadnak és megértenek titeket.

Mit tegyek, ha nem vagyok veszélyben, csak azt szeretném, hogy végre valaki meghallgasson?

Ha úgy érzed, hogy senki nem figyel rád, ha beszélgetni szeretnél valamiről, hívd a Kék Vonal Lelkisegély-vonalát, a telefonszáma 116 111. Írhatsz e-mailt, vagy chatelhetsz is velünk.

 

Ha bajban vagy, ha segítséget szeretnél kérni, akkor hívd az Eltűnt Gyerekek Segélyvonalát a 116-000-n!

iszkiri